Jong en oudJong en oud
Topaz feestTopaz feest
Samen zingenSamen zingen
DuofietsDuofiets
Koren zingen voor ouderenKoren zingen voor ouderen

Kansfonds

Wie zijn wij

Niemand kan zonder thuis. Een dak boven je hoofd, voldoende geld om van te leven en het diepe besef dat je erbij hoort. Toch zijn er in ons land meer dan 1 miljoen mensen die geen thuis hebben. Ze missen wat nodig is voor een menswaardig bestaan. Dat laten we natuurlijk niet gebeuren in een samenleving waarin we omzien naar elkaar. Daarom helpt Kansfonds thuisgeven. Samen ontdekken hoe het anders kan en wat de maatschappelijke oorzaken zijn van ‘geen thuis’. Gedurfde oplossingen uitproberen. Én een vliegwiel zetten op wat werkt. Net zo lang tot iedereen een thuis heeft.

Werkgebied

Kansfonds steunt hoofdzakelijk projecten in Nederland. Op kleine schaal steunen we projecten in het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Criteria

Wij richten ons op mensen zonder thuis. Denk aan mensen die dakloos zijn of dreigen te worden, mensen in grote armoede, slachtoffers van geweld in huis of mensenhandel, gedetineerden en ex-gedetineerden, mensen zonder verblijfspapieren en vluchtelingen. Om een menswaardig bestaan voor iedereen te bereiken focussen we ons op projecten die zichtbaar maken wat de óórzaken zijn van geen thuis, door te laten zien hoe het anders kan. We financieren geen projecten die inzetten op de gevólgen van geen thuis, want er zijn gelukkig veel andere fondsen en maatschappelijke organisaties die zich daarop richten. 

Bekijk al onze richtlijnen en meer informatie over het aanvraagproces op onze website.

Wijze van aanvragen

Wil jij met jouw project ook thuisgeven? Dien dan een projectaanvraag in bij Kansfonds. We helpen jouw initiatief graag op weg. Leg eerst kort en bondig je idee aan ons voor door middel van een vooraanvraag. Past je projectidee bij ons fonds? Dan nodigen we je binnen enkele werkdagen uit om een volledige aanvraag in te dienen.

Twijfel je of je project in aanmerking komt? Dan kun je altijd eerst contact met ons opnemen. We denken graag met je mee.

Contact

Je kunt ons telefonisch bereiken op 035-624 96 51. Vraag naar een projectadviseur. Je kunt ons ook mailen op info@kansfonds.nl. Meer informatie over Kansfonds vind je op onze website.

Disclaimer
AIM Communication Webdesign: AIM Communication
Webbeheer